<$BlogRSDUrl$> <body>

Hiç bilmem!

Çarşamba, Nisan 13, 2005

güzide bir sitenin keşfi

Güzel bir site paylaştı bir dostumuz bugün bizlerle.
Sitede memelilerle ilgili çok aydınlatıcı, doyurucu bilgiler var. Örneğin:
"Bazı hayvanlar keskin bir homurtu ile tehlike sinyali verirler. Bazıları ise, örneğin Afrika antilopları sessiz bir sinyale sahiptirler. Bu hayvanlar otlarlarken sürekli hırıltı çıkarırlar. Yırtıcı bir hayvan yaklaştığında antiloplar hırıldanmayı keserler. Ani sessizlik, sürüyü herhangi bir hırıltı kadar etkili bir şekilde uyarır, özellikle de gecenin sessizliğinde."
Akabinde Antarktikadan bahsederken
"Denizin derinliklerinde su çok serindir. "
demişler yav. Antarktika!! Serin!!! Don evladım oralar hepten buz buz! Hani suyun katı hali!! İki şeftali ağacı dikiim desen meyve vermez. O derece yani.
Burdan bol malzeme çıkacak gibi, hayırlara vesile olsun.

5 Comments:

Blogger AluminyumFolyo

Yalancı mısınız nesiniz sayın meslektaşım... bu yazıyı hangi kaynaktan aldıysanız o yalancı ya da!? Bir kere antiloplar tehlikeyi hissettiklerinde afedersiniz eşşek gibi anırarak birbirlerini tepelerler. Daha dün bizim arka bahçede bir sürü vardı, yanlarına timsah yaklaşırkene aynen böle reaksiyon verdiler allaama. İnanmayın öyle her okuduğunuza efenim. saygılarımla...

13/4/05 17:13  
Blogger Hamizcan Turta

Benim hayvanlara dair çok önemli olarak adledilebilecek enteresan gözlemlerim var. Simdi güya kendilerine bilimadami diyen sözde bilim adamlari hayvanlar hani memeli ve memesiz diye ayiriyorlar ya, benim seyrettigim belgesellere dair vardigim enteresan bir gözlem varki, hani memeli hayvanlarin memeleri, hani bir gergedanin memesi, hani fillerin memesi, az biraz orangutanda memeye dair biseyler var gibi ama o da ufak tefek ele avuca sigmayacak cinsten. Benim çok önemli bir tespit yaptim, bence evrim diye bir seyin olmasi mümkün degil daha bir filin olsun bir timsahin olsun dogru dürüst bir memesi olan bir hayvan görmüslügüm yok.

13/4/05 17:28  
Blogger doli incapax

İnek???!!!

13/4/05 17:37  
Blogger Hamizcan Turta

Ben eger yazimi dikkatli, çözümleyerek okumus olsa idin zaten belgesel hayvanlarindan bahsetmis oldugumu çözümlerdin. bir kere inek denilen hayvan belgesel hayvani degil bir çiftlik hayvani kategorisinde degerlendirilmesi lazim olan bir hayvan türüdür.

13/4/05 17:48  
Blogger doli incapax

Sizi trt-gap yayın akışını ve belgesellerini izlemeye davet ediyorum.

13/4/05 17:53  

Yorum Gönder

<< Home


Neo-postisizm

ÖlüAdamınSandığı

Yasal Uyarı: Yaptığınız herhangi bir arama sonucu sayfada görüntülenen ilk site burası ise bu, arama konunuzun gerzekçe olduğuna karine* teşkil eder. Aramanız sonucu gösterilen tek site burası ise bu sizin gerzek olduğunuza karinedir**.

* Adi karine.

** Kanuni karine.

 Ne varmış bil!