<$BlogRSDUrl$> <body>

Hiç bilmem!

Perşembe, Ağustos 17, 2006

İnsanımızın basketbol konusunda bildiği tek bir kavram vardır: Üçlük. Her koşulda tuttuğu takımın (genelde yabancıya karşı herhangi bir Türk takımı) oyuncularının çembere 6,35m uzaklıktaki çizginin gerisinden şansını denemesini ister. Bu nedenle tüm kariyeri boyunca adam akıllı bir tane drive'ı hatırlanmayan Hüsnü uzun süre belleklerdeki tek basketbolcu olmuş, Hüsnü'nün bir üst modeli İbrahim Kutluay ise ilah olmuştur. Oysa bu işi bizden daha iyi yaptığı aşikar olan gavurun topu her daim içerideki hecin devesine indirmesinin çok basit bir nedeni vardır: 2 küsür metrelik bir adamın bir metre mesafeden sayı yapma ihtimali, 1.90 m. civarındaki bir adamın 2 kiloluk topu 6.5 metreden 50 cm çapındaki çembere isabet ettirme ihtimalinden daha yüksektir (zaten bu sebepten o 3, diğeri 2). Zannımca toplumdaki bu üçlük sevdasıyla, iddaa bayilerindeki kuyruğa neden olan heves ve kallavi politik konulardaki stratejik zırtapozluğumuz aynı beyin taneciğinden gelmektedir. İyi savunma yapalım, ribauntları kovalayalım, top çevirelim sabrını göstermeksizin nasıl "hadi, olum koy bir üçlük" diyorsak hepimiz erketeye yatmış büyük ikramiyeyi bekliyoruz. Ülkeyi kurtaracak formül toprağın altındaki trilyon dolarlık hoptritoryum madeni, güneydoğunun altındaki petrol denizi. Onu çıkarmamıza da yabancılar izin vermiyor sayın seyirciler.

Dünya Şampiyonasında milli takıma başarılar diliyorum, haydi İbo bir üçlük.

3 Comments:

Blogger doli incapax

deme bak öyle. çok üzülüyoruz.

3/9/06 03:06  
Blogger AluminyumFolyo

ne zaman anlamıştın?

6/9/06 12:18  
Anonymous Adsız

sampiyona bittigi icin, yorumum gelecekten geliyormus gibi olacak ama neyse...

dileklerin bosa gitmedi herseyden once, sampiyonadaki en buyuk basarimiz altinciliktan ziyade litvanyayi iki kere yenmek bence.
bilmem haberi aldin mi? ama adamlarla gene ayni guruptayiz 2008 avrupa sampiyonasinda. bu sefer bizi opebilirler...

guzel bir yazi, ucluk ve koseyi kisa yoldan donme olayini iyi baglanmis...

20/10/06 12:33  

Yorum Gönder

<< Home


Neo-postisizm

ÖlüAdamınSandığı

Yasal Uyarı: Yaptığınız herhangi bir arama sonucu sayfada görüntülenen ilk site burası ise bu, arama konunuzun gerzekçe olduğuna karine* teşkil eder. Aramanız sonucu gösterilen tek site burası ise bu sizin gerzek olduğunuza karinedir**.

* Adi karine.

** Kanuni karine.

 Ne varmış bil!